Büszkeségeink:

Kövess minket!Szakkollégiumunk

A Kerényi Károly Szakkollégium 1993 augusztusában alakult az egykori Janus Pannonius Tudományegyetem Jakabhegyi Kollégiumában. Olyan bölcsész hallgatók és oktatók hozták létre, akiket elsősorban saját szaktudományuk érdekelt, és jónak látták, hogy olyan környezetet alakítsanak ki, amelyben nyugodtan kortyolgathatják együtt a bölcsesség józan borát. A Szakkollégium jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának alintézménye.

Mit tud adni tagjainak a Szakkollégium?

Elsősorban egymást, kiváló társaságot. Olyan szomszédokat, ismerősöket és kurzusvezetőket, akik segítenek a tagság pályázataiban, dolgozatainak korrigálásában, fordításokban, a minél kiválóbb szakmai munkában. Ennek is köszönhetjük, hogy a Szakkollégium tagjainak dolgozatai a legutóbbi országos és kari tudományos konferenciákon helyezéseket értek el. Számos szakkollégista demonstrátor, több végzett tagunk pedig a felsőoktatásban dolgozik.

 

Másodsorban: kiváló oktatást az egyetemen felül. A Szakkollégium a diákok emelt szintű oktatását hagyományosan négy pillérre helyezi. Ezek: a nyelvóra, a tutori rendszer és a tudományos diszkusszió lehetőségének folyamatos biztosítása, egyrészt neves kutatókkal, másrészt a szakkollégista társakkal. Ezekhez a Szakkollégiumunk fennállása óta létező pillérekhez az évek során további kettő társult: a társadalomtudományok elméletét és a tudományos munka gyakorlatát célzó kurzusok.

Harmadjára: a tagok választotta kiváló előadókat. A Szakkollégiumban régi hagyomány, hogy az ország neves professzorai tartanak előadásokat a Szakkollégistáknak, így a hallgatók az elméleti ismeretek szerzésén túl bekapcsolódhatnak az akadémiai vérkeringésbe.Olyan professzorok adtak elő az intézmény eddigi története során, mint Heller Ágnes, Nyéki Kálmán, Ormos Mária, Pléh Csaba, Radnóti Sándor vagy Szilágyi Ákos.

Negyedjére: a Jakabhegyi Kollégium nyugalmas szobáit, valamint a saját könyvtár állományának használatát.

És végül: a Szakkollégium önállóan gazdálkodik azokkal a pénzösszegekkel, eszközökkel, amelyeket pályázatokkal nyer.

Köszönettel tartozunk támogatóinknak, akik financiális segítsége nélkül nem állna módunkban a Szakkollégium működéséhez szükséges eszközök fejlesztése, illetve az éves periodika megjelentetése.

joomla template 1.6